Beschrijving Arjan Versluis

Biografie

Arjan Versluis (1978) speelde al op zeer jonge leeftijd de psalmen uit z’n hoofd na. Op 8-jarige leeftijd volgde hij voor het eerst orgelles, allereerst bij de bekende organist Frans van Tilburg. Daarna kreeg hij les van Wim Doolaard.

Opleidingen

Na zijn toelating tot het Rotterdams Conservatorium in 1996, voltooide hij de volgende opleidingen:

  • Docerend Musicus met als hoofdvakdocent Bas de Vroome. (2000)
  • Uitvoerend Musicus met als hoofdvak orgel bij docent Bas de Vroome (2003)
  • Studie Kerkmuziek, o.a. kerkelijk orgelspel bij Aart Bergwerff (2004)

Verder volgde hij improvisatielessen bij Henco de Berg, docent aan het Brabants Conservatorium.
In 1998 en 2002 was hij finalist van het Nationaal Orgelconcours te Leiden in de categorie Renaissance/Barok.

Functies

Van 1996 tot 2019 was Versluis organist van de Hervormde Gemeente binnen de PKN te Sliedrecht. In die hoedanigheid bespeelde hij de orgels van de Grote Kerk en de Maranathakerk.
Van 2006 tot 2017 was hij docent aan de cursus Kerkelijk Orgelspel van de VOGG.
In 2019 werd Arjan benoemd tot hoofdorganist van de Grote Kerk te Gorinchem en is daarmee de vaste bespeler van het fraaie Bätz-Witte orgel. Later dat jaar volgde de benoeming tot Stadsorganist van Gorinchem.

Discografie

In 2003 verscheen zijn eerste solo-CD, waarop oude muziek (o.m. Bach, Buxtehude en Sweelinck) en improvisaties over kerkliederen te beluisteren zijn. Deze werd opgenomen op het fraaie De Swart/Van Hagerbeer-orgel van de Hooglandse Kerk te Leiden.
In 2005 volgde een tweede CD, opgenomen op het Hinsz-orgel van de Bovenkerk te Kampen. De improvisatie-CD Contrasts verscheen in 2007, opgenomen op de orgels van de Grote Kerk te Gorinchem en de Notre Dame te Laeken (Brussel). Hier zijn improvisaties op te beluisteren in oude en moderne stijl.
Na zijn benoeming tot hoofdorganist van de Grote Kerk in Gorinchem heeft hij daar 2 CD’s opgenomen. Allereerst verscheen ‘Con Abandono’, een CD met louter romantische werken. Later verscheen ’Con Fantasia” met werken uit de barok en improvisaties. Beide CD ’s werden goed ontvangen, blijkend uit zeer positieve recensies, zowel in nationale als internationale vakbladen.