,

Een zomerserie-concert met Arjen Leistra

Arjen Leistra

Ook in 2023 organiseert Gorinchem Orgelstad een zomerserie. Het imposante Bätz-Witte orgel in de Grote Kerk wordt bespeeld door gerenommeerde organisten.
Op donderdag 6 juli zal de Schiedamse organist Arjen Leistra het concert verzorgen. Leistra is organist van de Grote Kerk Schiedam en dirigent van het koor Vocalis St. Jan. Als stadsorganist van Schiedam bespeelt hij ook de historische orgels van het Stedelijk Museum en de Havenkerk.

Leistra heeft een interessant programma samengesteld, met werken van Reger, Bach en Liszt. Het werk van Reger is een voorspel het lied ‘Freu dich sehr, o meine Seele’. In dit werk is de melodie van psalm 42 opgenomen.
Van Bach klinkt het geliefde ‘Schafe können sicher weiden’. Oorspronkelijk was dit onderdeel van een cantate, waarbij de begeleiding door blokfluiten klonk als waren het herdersfluiten. De Franse organist André Isoir heeft dit voor orgel gearrangeerd.

Meer informatie over de zomerserie vindt u hier.
De toegang tot een concert uit de zomerserie bedraagt 15 euro. Er geldt een gereduceerde prijs voor kinderen van 12 tot 18, namelijk 10 euro. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is vrij.